Ahoy bezoeker!

Met Kidz Ahoy gaat uw kind in Lelystad mee naar zee

Gun uw kind het avontuur in de onder- en bovenwaterwereld van Kidz Ahoy Kinderopvang in Lelystad. Wij beschikken over spannende binnen- en buitenspeelplaatsen waar uw kind veilig en vol fantasie leert spelen. De thematische inrichting is vrolijk en vriendelijk en is afgestemd op drie verschillende leeftijdsgroepen. Spelen met leeftijdsgenoten motiveert de sociale ontwikkeling van uw kind, waardoor hij of zij sneller nieuwe dingen leert. Onze gediplomeerde begeleiding zorgt ervoor dat uw kind niet verdwijnt in de maag van een inktvis. 

Volop aandacht voor uw kind

In onze kinderopvang ontwikkelt uw kind zich veilig en gezond. Onze pedagogisch medewerkers besteden veel tijd aan het stimuleren en het ondersteunen van uw kleine lieveling. Wij hebben luiers, drinken, een middagmaal, tussendoortjes en fruit. Samen eten en rustig slapen zijn belangrijke onderdelen van de dag. De uitgangspunten die wij nastreven vindt u in ons pedagogisch beleid. Kortom: bij Kidz Ahoy komt niemand iets te kort!

Opgeleid personeel
Kwaliteit vinden wij in onze kinderopvang erg belangrijk. Kidz Ahoy Kinderopvang in Lelystad werkt daarom uitsluitend met SPW3/4-gekwalificeerd (of nog beter opgeleid) personeel. Daarnaast scholen wij de medewerkers regelmatig bij in pedagogiek, EHBO en andere relevante opleidingen.

Vijf KDV groepen
Kinderen sluiten zich aan bij een van de drie leeftijdsgroepen: de Ketelbinkies,Dekzwabbers 0-2 jarige, de Matroosjes  0-4 jarige, Piraatjes of op de Kapiteintjes 2,5 -4 jarige. Het moment van overplaatsing hangt af van de eigen ontwikkeling en gaat in samenspraak met de ouders van het kind.

Nieuwe wetgeving IKK 2018

Vanaf januari 2018 is de nieuwe wet IKK van kracht. De nieuwe en/of aangepaste regelgeving is doorgevoerd op alle groepen. U kunt hier meer over lezen in ons pedagogisch beleid. De pedagogisch medewerkers zullen allemaal op ratio staan op de groepen. Bij een aaneengesloten openstelling van 10 uur of meer, kan er maximaal drie uur per dag worden afgeweken van de vereiste BKR. Voor Kidz Ahoy zal dit zijn:

  • 's Ochtends van 08:00 uur tot 08:45 uur
  • 's Middags  van 12:30 uur tot 14:30 uur
  • 's Middags  van 17:30 uur tot 17:45  uur

De BSO hanteert echter andere openingstijden. De tijden dat er van de gesteld BKR-eis afgeweken wordt, zijn hierdoor ook anders. Voor de BSO geldt;

  • Vakantie periode is de afwijking  08:00-8:30 en 12:30-14:30 en 17:00-17:30 zal er niet volgens e gestelde BKR-eis op ratio leidsters staan.
  • verder zijn de school weken een half uur buiten ratio bij het ophalen van de kinderen van diverse scholen.

Tijdens bijzondere dagen (staking op school, vakantie, vrije dagen) zullen de pedagogisch medewerkers hele dagen aanwezig zijn, mits de BSO open  is.

Neem contact op met het kinderdagverblijf
Icoon

De Ketelbinkies

 

 

Wie net aan boord komt, sluit zich aan bij babygroep De Ketelbinkies, onze jongeste groep.Per maart 2020 is deze groep geopend, met een nieuwd interieur speciaal ingericht voor de allerkleinste onder ons. Baby’s van 2 tot 18 à 24 maanden worden hier  verzorgd aan de hand van wat zij nodig hebben. Per 3 kinderen van 0 jaar is er minimaal één pedagogisch medewerker aanwezig, met een maximum van negen kinderen in de groep. Klein maar fijn, dus.

Icoon schip

De Dekzwabbers

 

 

Wie net aan boord komt, sluit zich aan bij babygroep De Dekzwabbers. Baby’s van 2 tot 18 à 24 maanden worden hier precies verzorgd aan de hand van wat zij nodig hebben. Per 3 kinderen van 0 jaar is er minimaal één pedagogisch medewerker aanwezig, met een maximum van negen kinderen in de groep. Klein maar fijn, dus.

Icoon verrekijker

De Matroosjes

 

De meer ervaren zeerobjes groeien door tot dreumesgroep De Matroosjes. Kinderen van 18 tot 30 à 36 maanden vinden hier hun plek op zee. Per acht kinderen is hier één pedagogisch medewerker aanwezig, met een maximum van twaalf kinderen per groep.

Icoon piraat

De Piraatjes en Kapiteintjes

De echt onverschrokken rakkertjes zetten hun avontuur bij Kidz Ahoy voort als Piraatjes en Kapiteintjes. Kinderen van 30 tot 48 maanden voltooien hier hun verblijfplaats op zee om zich op te maken voor de kleuterschool. Per acht kinderen is hier minimaal één pedagogisch medewerker aanwezig, met een maximum van veertien kinderen per groep. 

Kwaliteitscontrole

Jaarlijks worden wij voor kwaliteitscontroles bezocht door GGD Flevoland. Er wordt dan een openbaar rapport uitgebracht.

Ons pedagogisch beleid wordt op aanvraag of bij inschrijving verstrekt en staat vermeld op deze website.

Uw kind inschrijven bij ons kinderdagverblijf? Neem contact op met Kidz Ahoy Kinderopvang!

0320 - 72 20 27